Tripadvisor Travellers' Choice Best of the Best 2020Hotel Pincoffs is verkozen tot Beste Kleine Hotel van Nederland buiten Amsterdam. Het Rotterdamse boutiquehotel werd door de grootste reisadviessite van de wereld, Tripadvisor, als 5e gerankschikt in de Top 25 van Beste Hotels van Nederland. Alleen vier fraaie Amsterdamse hotels bleven Hotel Pincoffs voor op de lijst. De ranking voor Beste Kleine Hotel Nederland gaat op basis van reviews van hotelgasten. Deze beslisten dat Pincoffs het Beste Kleine Hotel van Nederland buiten Amsterdam werd. Volgens Tripadvisor behoort het aantal onderscheiden hotels tot 1% van de totale hoeveelheid hotels van de wereld. Vandaar dat de site hun Travelers’ Choice Award als extra titel Best of the Best heeft meegegeven.

Beste service
Boutiquehotel Pincoffs werd ook geplaatst op de lijst Beste Service Hotels van Nederland (hier zijn grote en kleine hotels van Nederland gemixt). Daar viel Hotel Pincoffs  een verdienstelijke 14e plaats te beurt.

Duurzaam hotel
Hotel Pincoffs is gevestigd op de Kop van Zuid in Rotterdam. Het boutiquehotel huist in een monumentaal douanegebouw en ligt tussen de rivier en de oude havens van Rotterdam. Deze havens werden ooit gegraven op initiatief van Lodewijk Pincoffs, een kleurrijke Rotterdamse zakenman en politicus.
Pincoffs is sinds 2010 onderscheiden met een Green Key gold als bekroning op haar duurzame onderemerschap. Onder het motto Groen met een Glimlach probeert het hotel de visie op duurzaamheid op een plezierige wijze over te brengen op de gasten. Daarvoor heeft het hotel talloze initiatieven genomen.

Veilige plek
Hotel Pincoffs is een perfecte uitvalsbasis om Rotterdam te ontdekken. Het ligt aan de rivier, op een boogscheut afstand van de Erasmusbrug, de Willemsbrug, de Wilhelminapier, Katendrecht, de Markthal en tal van andere interessante plekken om te ontdekken. Pincoffs heeft een halte voor de Watertaxi voor de deur. Het hotel verhuurt tevens fietsen.
De kleinschaligheid van het hotel en de ligging temidden van het water maakt het boutiquehotel een zeer veilige plek. In het hotel zijn diverse maatregelen getroffen die u veiligheid waarborgen.
In het monumentale Pincoffs zijn alle kamers individueel gestyled. Veel kamers hebben nog originele details uit 1879. Het vier sterren plus hotel beschikt over een gezellige bar met haard en een comfortabel terras op de kade met uitzicht op de jachthaven.

Hotel Pincoffs, Love Suite. Foto: Travelmonster