De Rotterdam Architectuur Maand is weer begonnen. Het festival wil Rotterdam verder op de kaart zetten als innovatieve stad, een stad met een glorieuze toekomst. Meer dan 100 partners nemen deel aan het architectuurfeest. Ruim 100 activiteiten zijn verspreid over 40 locaties. Het hart van het festival bevindt zich in de Maashaven, waar drie drijvende duwbakken symbool staan voor de toekomst van het gebied en het Nelson Mandelapark in het bijzonder. De Maashaven ligt op loopafstand van Hotel Pincoffs. Het boutiquehotel is daarmee de ideale uitvalsbasis voor de Rotterdam Architectuur Maand.

Het grootste architectuurfestival van Nederland kent een bomvol programma. Behalve een bezoek aan het festivalhart bij de Maashaven zijn er de Rotterdamse Dakendagen met een interessante wandeling op hoogte in Rotterdam-Zuid. Ook zijn er diverse boeiende tochten over de vaste grond uitgestippeld en kun je je onzichtbaar wanen in de Verborgen Tuinen route. Vanzelfsprekend wordt ook de Rotterdamse Architectuurprijs uitgereikt. Er zijn diverse films met architectuur als thema en vele activiteiten waar je zelf ook actief kunt zijn.
Entree tot het festivalhart kost 3,50 euro. Met een Rotterdam Pas krijg je eenmalig gratis toegang. De entree is op het pleintje voor de Maassilo.

PROGRAMMA Rotterdam Architectuur Maand

KOOP hier je tickets online

Festivalhart
In de Maashaven vormen de drie duwbakken iets van de indrukwekkende metamorfose die het gebied de komende jaren zal ondergaan. In het havenbekken moet het Nelson Mandelapark een trekpleister van jewelste worden in de stad. Het festivalhart is feitelijk een maand lang een testlocatie waar je kunt wandelen, sporten, muziek luisteren en tegelijkertijd het hart van de toekomst hoort kloppen. In de drie bakken is ruimte gemaakt voor urban sports, een park en een eventspace met uitzichtpunt. Ook is er een buitententoonstelling en een maquette van Rotterdam op de wand van een van de duwbakken.

Rotterdam Architectuur Maand

Beeld: Studio Marco Vermeulen

Varende kathedralen
Het idee van het drijvende festivalhart komt van Marco Vermeulen wiens studio is gevestigd op het Noordereiland tegenover Hotel Pincoffs.  ,,De organisatie wilde graag een drijvend festivalhart in de Maashaven. Ik zie voortdurend duwbakken vol met ertsen, zout en graan langsvaren. Die voorzien het binnenland van Europa van voedsel en grondstoffen. Het zijn net varende kathedralen. Je ziet ze altijd voorbijkomen, maar je bent er waarschijnlijk nog nooit in geweest”, zegt Vermeulen op de site van Rotterdam Architectuur Maand.
Hij droomt van de Maas en zijn oevers als het Central Park van Rotterdam. ,,Die zone langs de Boompjes heeft een enorme potentie om te worden getransformeerd tot een publiek toegankelijk waterfront. Waar je kunt sporten, wandelen en ontspannen. Passagiersschepen komen en gaan. Het zou ook tegemoetkomen aan de behoefte aan meer groen. Alles moet nog volledig worden uitgewerkt, maar de eerste ideeën zijn er.”

Rotterdam Architectuur Maand

Beeld: Studio Marco Vermeulen

Tips voor bezoekers
Iedereen wordt geadviseerd gemakkelijke schoenen aan te trekken en geen hakken te dragen tijdens het bezoek. Het drijvende festivalhart bestaat uit een groot aantal trappen en telt totaal bijna 300 traptreden. Het festivalhart is daardoor minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en is niet rolstoeltoegankelijk. Onderzocht wordt of hier een oplossing kan worden geboden. Volg deze site voor nieuws op dit vlak.

Aanbieding Hotel Pincoffs
Boutiquehotel Pincoffs is gevestigd in een rijksmonument aan de Nieuwe Maas. Het voormalige douanepand uit 1879 is omringd met prachtige bruggen (Erasmusbrug, De Hef, Koninginnebrug, Willemsbrug en De Hef) en moderne hoogbouw en woningbouw.
De kamers van het hotel zijn stuk voor stuk anders ingericht. In het hotel vind je een sprankelende mix van monumentale details, design, antiek en krachtige zwartwitfotografie. De kamers en suites van het charmante Pincoffs bieden een prachtig uitzicht over de rivier, de bruggen en de skyline. In 2008 werd van het kraakpand een hotel gemaakt.

Waardering 9+
Hotel Pincoffs krijgt van hotelgasten het hoogste waarderingscijfer van alle Rotterdamse hotels (9+). Hotel Pincoffs is een duurzaam hotel en door professionals met diverse prijzen onderscheiden.
In elk kamertype bieden wij gratis aan: biologische espressokoffie & thee, duurzaam en sociaal tafelwater en wifi.

Gebruik deze link voor een aantrekkelijke aanbieding van Hotel Pincoffs.

Vervoer naar festival
Het festivalhart is vanuit Hotel Pincoffs het makkelijkst te bereiken met de Watertaxi. Je stapt voor de deur van het hotel in de watertaxi (halte 38) en voor het festivalterrein (halte 62) weer uit. Een watertaxi reserveren kan via 010 403 03 03 of op de website van de Watertaxi.
Het hotel verhuurt fietsen.

Hotel Pincoffs bij de jachthaven van Rotterdam

Boutique Hotel Pincoffs, Rotterdam

Related Posts