Sprookjesachtige ervaringen in het culinaire rijk van FG

Drie onderscheidende concepten en twee verschillende belevenissen, dat is wat de restaurants van FG te bieden hebben. FG Restaurant voor een totaal-ervaring in de hoogste culinaire klasse van Nederland, FG Food Labs voor wie in een iets informelere setting spannend en uitstekend wil dineren. In het rijk van meesterchef François Geurds kan iedereen zich naar zijn of haar wens laven en voeden als een prins of prinses.

Ambassadeurs nieuwe Rotterdam

FG Restaurant en FG Food Labs zijn gevestigd aan de Katshoek in de bogen onder het oude spoor nabij station Hofplein. Het interieur van beide zaken is in het oog springend en getuigt van kwaliteit, maar vooral lef. Het is niet voor niets dat François Geurds en zijn team begin 2017 door burgmeester Aboutaleb zijn onderscheiden met de Rotterdam Marketing Award als dé ambassadeurs van het nieuwe Rotterdam. Suite Hotel Pincoffs kreeg een uitnodiging om kennis te maken met de wereld van FG. De chef zelf nam ons bij de hand en gidste ons al slingerend door zijn zaken en keukens. Telkens achterom kijkend naar de reacties op onze gezichten.

Food Labs

Bij Food Labs domineren hout en warme, gouden kleuren. De gedroogde hammen en de geuren en dampen uit de keuken zijn een onderdeel van het informele decor waar je zowel in pak als in spijkerbroek met gympen van harte welkom bent. De bediening is jong en energiek en over het algemeen kundig en welbespraakt. Het diner is een prachtige reis door een culinair spookjesbos. En kijk niet raar op als je hier en daar ook nog zelf aan de slag moet.
Je kunt hier kiezen uit diners van een verschillend aantal gangen. Food Labs is bekroond met een Michelin-ster.
FG Food Labs & Pincoffs Experience

 

Restaurant

FG Restaurant is het kroonjuweel van chef Geurds. Bekroond met 2 Michelin-sterren. Het interieur is gedurfd. De ontvangst is bij de kleurrijke cocktailbar waar prachtige creaties worden geboren. Omdat de ruimte in de tunnelbuizen beperkt is, de tafels op de Franse manier zijn gerangschikt en er toch voldoende privacy geboden wil worden, is gekozen is voor bijzondere zittingen. De lichte, lederen ei-stoelen vormen een cocon en omsluiten je aan de achterzijde waardoor je helemaal een bent met je gesprekpartner(s). De private dining room heeft een aangenaam intieme sfeer door het ‘groene’ plafond.
In de keuken worden topprestaties geleverd. Deze zijn zeker met een pen te beschrijven, maar hoe euforisch de zinnen ook zijn, ze zullen in het niet vallen bij de echte ervaring. Sommige combinaties van wijn en spijs vonden wij van een hemelse kwaliteit. Die zou je eigenlijk in een doosje willen doen en willen bewaren om later nog eens over te proeven. FG Restaurant & Pincoffs Experience

Combineer een culinaire ervaring met een overnachting

Verleng uw ervaring en overnacht in stijl bij boutique Hotel Pincoffs in Rotterdam, gevestigd in een rijksmonument in 1879. Suite Hotel Pincoffs biedt diverse culinaire arrangementen met de restaurants van FG. De specials zijn gemaakt voor wie een exclusieve en bijzondere ervaring in Rotterdam wenst. Bekijk hier de overnachtingen bij Suite Hotel Pincoffs i.c.m. een 5, 7 of 9-gangen diner in één van de FG restaurants.