De Nieuwe Binnenweg is hot en wordt met de tijd alleen maar leuker, want meer en meer ondernemers weten hier een plekje te bemachtigen en vestigen zich hier met fijne hotspots.
De leuke plekjes zijn inmiddels al niet meer op twee handen te tellen, maar de schrijvers van HTSPT Rotterdam (Englisch text) hebben er vijf voor jou uitgelicht! 

La Zia Maria, Nieuwe Binnenweg 222a. Foto HTSPT Rotterdam

La Zia Maria
La Zia Maria is een delicatessezaak waar je de meest smaakvolle Italiaanse specialiteiten kunt eten. Alle gerechtjes op het menu zijn naar authentiek Italiaanse recepten en de ingrediënten – zoals bijvoorbeeld de groenten en mozzarella di bufala – zijn rechtstreeks afkomstig uit Italië. De pasta’s worden vers in de keuken gemaakt. La Zia Maria heeft werkelijk alles waar je aan denkt bij het horen van de woorden “Italiaanse keuken”: wijnen, olijfolie, diverse soorten kazen en vleeswaren, verse broodjes, maaltijden en desserts. Mijn persoonlijke favoriet is de Siciliano: een broodje met schapenkaas, zwarte peper, olijfolie en rucola. Een redelijk simpel belegd broodje, maar oh zo lekker. Ook de Cannoli moet je proeven: een typisch Siciliaans dessertkoekje gevuld met ricotta, yummie! Je kunt bij La Zia Maria plaatsnemen aan één van de tafeltjes binnen, buiten op het kleine terras of je kunt de gerechtjes die je op de kaart vindt ‘to go’ nemen! La Zia Maria, Nieuwe Binnenweg 222 a.

Coffeelicious, Nieuwe Binennweg 174. Foto: HTSPT Rotterdam

Coffeelicious
Sinds 1 maart is de Nieuwe Binnenweg een koffiebar rijker, en wat voor één! Vanaf de straatkant valt het niet zo op, maar Coffeelicious bevindt zich in een prachtig pand (neem boven maar eens een kijkje) én heeft een fijne achtertuin met terras! Wanneer je binnenwandelt komt de overheerlijke geur van versgebakken brood en taart je al tegemoet. Bij Coffeelicious kun je zes dagen in de week terecht voor ontbijt, lunch en high tea. Al het brood en de lekkernijen, zoals de Red Velvet Cake, worden vers gebakken: de oven staat de hele dag aan. Coffeelicious, Nieuwe Binnenweg 174. 

Heavenly Cupcakes, Nieuwe Binnenweg 244. Foto: HTSPT Rotterdam

Heavenly Cupcakes
Heavenly Cupcakes is een vegan friendly lunchroom en bakkerij. Dit betekent dat alles wat op het menu staat en in het winkeltje te koop is, vrij is van dierlijke ingrediënten. Het draait hier natuurlijk voornamelijk om die prachtig uitziende cupcakes (bijna zonde om op te eten), maar je kunt hier ook terecht voor lekkere taartjes en andere producten, zoals veganistische ‘kaas’, mayonaise en chocola! Heavely Cupcakes, Nieuwe Binnenweg 244.

 

Buiten, Nieuwe Binnenweg 100. Foto: HTSPT Rotterdam

Buiten
Een deli waar je terecht kunt voor voornamelijk vegetarische, biologische en lokale producten, dat is Buiten! Ook hier kun je ter plekke genieten van al het lekkers óf het afhalen voor thuis. Buiten heeft een klein tuintje met een zonnig terras aan de achterkant van de winkel. Het paradepaardje van Buiten is de soep- en saladebar, waar je dagelijks vers- en huisgemaakte gerechtjes kunt vinden. De salades kun je zelf samenstellen. Natuurlijk staat er nog meer op het menu, zoals verse boterhammen, smeerseltjes en lekkere sapjes! Buiten, Nieuwe Binnenweg 100. 

Urban Espresso Bar West. Nieuwe Binnenweg 263. Foto: HTSPT Rotterdam.

Urban Espresso Bar West
Waarschijnlijk ben je wel bekend met de Urban Espressobar aan de Botersloot, maar wist je dat deze fijne koffiebar ook een vestiging heeft in Rotterdam-West? Ook hier kun je genieten van – hoe kan het ook anders – lekkere espresso’s, knapperige bruschetta’s en fijne lunchspecials. En, wanneer het zonnetje schijnt is het prima vertoeven op het terras aan het drukke kruispunt met de Claes de Vrieselaan. Urban Espresso Bar West, Nieuwe Binnenweg 263.

Tekst en fotografie in volledige samenwerking met HTSPT Rotterdam
Text and photography in collaboration with HTSPT Rotterdam

Suite Hotel Pincoffs
Wil je Rotterdam ontdekken en zoek je nog een aangename uitvalsbasis? Boek dan een luxe kamer of een suite met whirlpool in Suite Hotel Pincoffs, al jaren het nummer 1 boutiquehotel van Rotterdam. Suite Hotel Pincoffs ligt aan de rivier en biedt uitzicht op de Erasmusbrug. Het hotel heeft een bar en een terras aan de gezellige Binnenhaven/ Entrepothaven.

The Pincoffs Hotel Rotterdam – English text