Quality Lodgings heeft Duurzaamheids Award 2011 toegekend aan Suitehotel Pincoffs Rotterdam. Het boutique hotel kreeg de onderscheiding voor zijn inspanningen op het gebied van milieu en duurzaamheid.
Half januari werd Hotel Pincoffs al beloond met de Green Key Gold, het eco-certificaat dat alleen wordt toegekend aan hotels die aan de hoogste milieueisen voldoen. QL roemde het initiatief van Pincoffs om een eigen bos in Panama te bouwen: het Pincoffs Panama Project. Alle vergadergezelschappen krijgen in het Rotterdamse boutique hotel een boom cadeau die ze zelf mogen uitzoeken en virtueel mogen planten op de website van het Hotel aan de Maas. Inmiddels zijn een paar honderd van de 2000 bomen geplant.
Pincoffs probeert dit jaar een CO2-neutrale bedrijfsvoering te realiseren en zal daarvoor ook gaan deelnemen aan een Nederlands project.
Eigenaren Edwin van der Meijde en Karen Hamerlynck kregen de QL Duurzaamheids Award uitgereikt door Hein van Beek (links) en Nienke Nijland (midden) tijdens de QL Jaarbijeenkomst, die dit jaar werd georganiseerd op het prachtige Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem. Gastvrouw en gastheer Sjoukje en Lammert de Vries van Groot Warnsborn wonnen dit jaar in de categorie hotels het NK Gastvrijheidsformule.
Suitehotel Pincoffs kreeg onlangs een 4de plaats toebedeeld in Travellers’ Choice Top-25 van Nederland. Het hotel werd 11de op de hotelranglijst ‘Beste service van Nederland’, ook samengesteld door ‘s werelds grootste reisadviseur Tripadvisor.

Meer in Misset Horeca over de QL Duurzaamheids Award