Het toonaangevende tijdschrift Time Out heeft Katendrecht bij de coolste wijken van de wereld geschaard. Katendrecht, op loopafstand van Hotel Pincoffs, werd door het Britse tijdschrift geplaatst op nummer 26 in de top-50 en was daarmee de enige coole wijk in Nederland die een plekje veroverde in de lijst. ‘The buzzy Katendrecht area holds some of the best restaurants, bars, and things to do in Rotterdam’, schrijft Time Out over Katendrecht als een van de coolste wijken van de wereld.

Ruwe charme
Interessante bouwprojecten, toffe cafés, de Fenix Food Factory en gezellig gevulde kades in de zomer maken Katendrecht een topplek. ‘Vroeger was het de Chinatown van de stad en een trekpleister voor zeilers, schurken en ‘dames van de nacht’, maar nu is dit schiereiland aan de zuidelijke oever van de Nieuwe Maas het hipste, levendigste deel van de stad geworden zonder zijn ruwe charme te verliezen’. Time Out stelde vast dat jonge stellen en kosmopolieten een goede mix vormen. Ze bezoeken de leuke restaurants en coole bars aan het Deliplein, wandelen langs de rauwe kades of kopen een ticket voor een originele show in Theater Walhalla.’

Time Out
Time Out is een toonaangevend tijdschrift met ogen en oren in alle delen van de wereld. Eerder stak de Lonely Planet al de loftrompet over Rotterdam als een nieuwe, eigenzinnige stad die je gezien moet hebben. James Manning, Time Out editors and Time Out contributors stelden met meer dan 27.000 ondervraagde stadsbewoners de indrukwekkende top-50 van de coolste wijken in de wereld samen.
De top-10 wordt gevormd door de wijken 1. Arroios (Lissabon, Portugal), 2. Shimokitazawa (Tokyo, Japan), 3. Onikan (Lagos, Nigeria), 4. Wedding (Berlijn, Duitsland), 5. Historic Filipinotown (Los Angeles, VS), 6. The Waterfront (Hobart, Tasmanië), 7. Strasbourg-Saint-Denis (Parijs, Frankrijk), 8. Astoria (New York, VS), 9. Embajadores (Madrid, Spanje), 10. Pilsen (Chicago, VS).    

Top-50 Coolste Wijken van de Wereld

Kortingsactie Ontdek Katendrecht & Boutiquehotel Pincoffs: Boek een kamer inclusief ontbijt met korting

Katendrecht behoort volgens Time Out tot de coolste wijken van de wereld

Gezellig drukke kades van Katendrecht. FOTO ROTTERDAM PARTNERS