De nieuwste trend in trouwen is de Boutique Bruiloft. Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen op hun huwelijksdag voor een kleinschalige bruiloft, een microwedding. Liever delen ze deze dag met een select gezelschap échte intimi dan met tientallen mensen die ze feitelijk niet zo goed kennen, maar wel op een of andere wijze deel uitmaken van hun vrienden- en kennissengroep. Bij een Boutique Bruiloft draait het om intimiteit, geborgenheid, duurzaamheid, catering en gedenkwaardige momenten in een liefst monumentale omgeving. En de volgende dag aan de ontbijttafel praat je met jouw dierbaren nog lekker lang na over de topdag van gisteren. Als je mee wilt gaan in de nieuwste trend organiseer je jouw Boutique Bruiloft in Suite Hotel Pincoffs.

 

Rijksmonument vol details
Je kunt voor een Boutique Bruiloft niet beter terecht dan bij Suite Hotel Pincoffs, een Rotterdams rijksmonument vol historische details, prachtige zalen, kamers en suites en een heerlijk terras aan de jachthaven met uitzicht op de Erasmusbrug en de Nieuwe Maas. Hotel Pincoffs is ook nog het duurzaamste hotel van Rotterdam met 17 prachtige romantische kamers en suites.

Pincoffs is al jaren gespecialiseerd in duurzame, intieme en meerdaagse bruiloften

Kleinschalig trouwen
De trend van kleinschalig trouwen is ingezet in de jaren van de pandemie, de coronatijd. Toen was kleinschaligheid de enige keuze. Omdat dit zoveel mooie ervaringen opleverde, is de Boutique Bruiloft (Boutique Wedding) een niet te stoppen trend geworden. Een van de belangrijkste websites voor aanstaande bruidsparen is The Perfect Wedding. Het team van TPW schreef het volgende over trouwtrends: ,,Een tipje van de sluier: trouwen in 2024 zal een mengelmoes worden van intieme, meerdaagse en milieubewuste bruiloften mét viral decoratie, entertainment & catering.”

Suite Hotel Pincoffs is de uitgelezen locatie voor de jongste trouwtrends. Wij zijn hier al jaren in gespecialiseerd en doen niets anders dan duurzame, intieme en meerdaagse bruiloften.

De trends in trouwen voor 2024-2025 volgens The Perfect Wedding zijn: 

 1. Duurzaam trouwen.
  Het is duidelijk dat de trends op wedding gebied geïnspireerd zijn door trends die de hele wereld bezig houden. Bruidsparen omarmen eco-vriendelijke keuzes en streven naar bruiloften met zo min mogelijk impact op het milieu! Van het gebruik van herbruikbare decoraties tot het kiezen van lokale en seizoensgebonden gerechten, duurzaamheid staat centraal. Hotel Pincoffs is het duurzaamste hotel van Rotterdam en heeft daar ook prijzen mee gewonnen.
 2. Intieme bruiloft
  Daarnaast zijn ook kleine bruiloften (bekend als microweddings) heel erg populair aan het worden. Bruidsparen beseffen zich dat het veel belangrijker is om je beste vrienden en liefste familie om je heen te hebben in plaats van een hele grote groep vage kennissen. Let love rule! In Hotel Pincoffs is de maximale grootte 40 personen (ceremonie, diner) tot 60 personen (feest).
 3. Meerdaagse bruiloften
  ”De populariteit van meerdaagse bruiloften groeit ook. Nu bruidsparen een kleinere groep gasten uitnodigen, is het vaak ook een optie om het dan langer te vieren. More time to party! Zo kiezen bruidsparen ervoor om samen met de gasten te overnachten en de volgende dag een gezellige lazy breakfast te hebben om lekker met elkaar na te praten. Hoe gezellig?!”, aldus TPW.
  Bij Hotel Pincoffs is jouw Boutique Wedding altijd een meerdaags feest. Wij organiseren alleen bruiloften waar het gros van de gasten ook overnacht en de volgende dag samen gezellig ontbijt en napraat.

 

Alles onder één dak
Bij Suite Hotel Pincoffs kun je jouw gehele kleinschalige bruiloft onder één dak organiseren. Je huurt het hotel exclusief voor jouw gezelschap af. Je kunt de huwelijksceremonie laten voltrekken, een receptie houden, een borrel geven, een diner organiseren en een feest. De enige beperking is het aantal gasten. Maximaal 40 voor de ceremonie, de receptie en het diner. En maximaal 60 voor het feest.

Exclusief en betaalbaar!
Een exclusief feest in het hoogst gewaardeerde hotel van Rotterdam? Dat is onbetaalbaar, zul je vast denken. Wij horen van de bruidsparen dat de kosten zeker niet tegenvallen. Als je rekening houdt met circa 30 gasten dan ben je minder dan 10.000 euro kwijt, inclusief hotelkamers, zaalhuur en diner. Alleen de drank is hierin nog niet meegeteld, omdat deze post voor ieder gezelschap anders uitpakt. Hierover zijn natuurlijk wel glasheldere afspraken te maken met Team Pincoffs. Daardoor zijn verrassingen uitgesloten.

Een Boutique Bruiloft in Suite Hotel Pincoffs is een intieme droombruiloft met je dierbaarste dierbaren

100% Ontzorgen
Een ander voordeel van een Boutique Bruiloft in Suite Hotel Pincoffs is dat je één contactpersoon krijgt met wie je alles doorneemt. Deze persoon is ook aanwezig op jouw bruiloft. Er bestaat dus nooit onduidelijkheid over afspraken en alles loopt op rolletjes. Je hoeft daar dus helemaal geen stress van te hebben. Wat ons team ziet, is dat bruidsparen vaak al een nachtje eerder komen en in een totale ontspannen toestand aan de belangrijke dag beginnen. Jouw entourage zoekt jou op in de suite en je maakt je op je gemak helemaal klaar voor jouw dag. Vanaf 15:00 uur kunnen de andere gasten inchecken en daarna begint jouw Boutique Bruiloft pas echt. Alles onder één dak van een sierlijk rijksmonument uit 1879. En met mooi weer kun je ook terecht op het terras aan de kade. Een Boutique Bruiloft in Suite Hotel Pincoffs is een intieme droombruiloft met je dierbaarste dierbaren.

Hotel Pincoffs bij de jachthaven van Rotterdam