Rotterdam is hip & happening. Niks is leuker dan de parels van de stad te ontdekken tijdens je verblijf. Laat de grote ketens op de Lijnbaan en de Koopgoot maar even links liggen. Hier, in het Laurenskwartier, de wijk van de Kubuswoningen, de dam in de Rotte, de Laurenskerk en de spraakmakende Markthal, vind je de places to be. Vanaf boutiquehotel Pincoffs wandel je de Willemsbrug over en binnen geen tijd sta je in het Laurenskwartier, het SOHO van Rotterdam. Het fijne van al die leuke winkeltjes in deze levendige buurt is dat het allemaal zo lekker dicht bij elkaar ligt. Geen zere voeten en je kunt hier niet verdwalen! Wat wil je nog meer?

Fleur Rotterdam

Mooie merken, mooie stoffen en een mooie winkel. Bij Fleur winkel je voor de exclusieve merken zoals Closed, Iro, By Malene Birger en Patrizia Pepe.
Adres: Pannekoekstraat 56.

Brasserie Pierre

Brasserie Pierre geeft je even het gevoel dat je je in modehoofdstad Parijs waant, echter zijn de prijzen hier prima betaalbaar. Met hun nieuwe concept kun je onbeperkt kleine Franse hapjes bestellen en de gehele kaart proeven.
Adres: Botersloot 46A

Very Cherry

Even terug naar de jaren 50 & 60. Je vindt hier jurkjes die doen denken aan de stijl van Betty Draper, oftewel ‘birdie’ uit de serie Mad Men. Very Cherry heeft bijzondere vintage kleding en verkoopt bekende merken King Louie, Edith & Ella en Bettie Page Clothing, maar ook hun eigen merk springt in het oog met veel vrouwelijke jurkjes, rokjes en tops.
Adres: Botersloot 52A

Sapbar Sajoer

Heb je tussen het winkelen door even een energiebom nodig? Bij Sajoer kun je gember shots of verse sapjes halen. Zo krijg je de broodnodige vitamientjes wel binnen. Ze zijn ook een prima remedie tegen de kerstkilo’s of tegen die verkoudheid die maar niet over lijkt te gaan. Slow juice it is. Je kunt hier een heuse detox-sapkuur bestellen. Sajoer heeft ook heerlijke ontbijtjes en is dagelijks geopend vanaf 08:00 uur.
Adres: Botersloot 46

Bohemian by Jibodh

Mocht je als man denken dat al die boutique shops niets voor jou zijn, dan heb je het mis. Bohemian by Jibodh zorgt dat je winkelen wèl leuk vindt. Hier vind je moderne kleding van goede kwaliteit voor de man van nu.
Adres: Pannekoekstraat 48A

LOT Boutique

Hier vindt je de leukste items van merken als LOTT. Gioielli. en BerNice Amsterdam. Door lichte uitstraling en ruime opzet van de winkel ben je snel geneigd om naar binnen te lopen en LOT stelt niet teleur.
Adres: Pannekoekstraat 42A

Blick Brillen

Als je geen bril draagt, ga je dat in deze winkel bijna jammer vinden. Wat een hippe winkel is dit. Lichte winkel: check! Strakke designs: check! Hippe monturen, check! Fixie-fiets als decor: check! Blick heeft niet alleen heel modebewuste brillen, maar ze zijn ook nog eens van goede kwaliteit en voor een betaalbare prijs.
Adres: Pannekoekstraat 37A

Depot Rotterdam

Laat je inspireren en verrassen in Depot Rotterdam. In deze designshop vind je de mooiste accessoires en designs. Naast de winkel is Depot ook een adviesbureau en een ontwerpstudio in één. Houd wel rekening met de openingstijden. Op dinsdag en donderdag kun je Depot Rotterdam bezoeken op afspraak. Op vrijdag en zaterdag zijn ze geopend voor publiek van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Adres: Pannekoekstraat 66A

Tante Nel

Geen boutique winkel, maar wel een hip concept. Hier kan je je dagje winkelen afsluiten in stijl want Tante Nel is ‘haute friture’. Deze zaak heeft naast een biologisch frikandel en oma-kwaliteit kroketten ook een drankvergunning. Dat maakt de snackbar 2.0 een nog fijnere plek.
Adres: Pannekoekstraat 53

Shop till you drop arrangement 

Shop till you drop! En geniet daarna eindeloos in Suite Hotel Pincoffs, het toonaangevende boutique hotel van Rotterdam. Ook erg leuk met vriendinnen. Ons speciale Shopping Arrangement is inclusief overnachting in een luxe kamer, bio-ontbijt voor 2 personen in de Living en twee dagen gratis openbaar vervoer.