Die Markthal en de Euromast weten we inmiddels wel te vinden en dat Rotterdam bekend staat om haar bijzondere architectuur is ook geen nieuws. Wij hebben 6 must visits van onze havenstad op een rijtje gezet die nog niet iedereen kent en zeer de moeite waard zijn.

Rode Lampen
Nee, geen red light district, maar heuse geschiedenis. Een 12 km wandel- en audiotour langs de zogenoemde brandgrens. De brandgrens geeft het gebied aan waar het Duitse bombardement van 1940 zijn verwoestende werk deed. Wat is er nog over van de oude stad? Volg de rode lampen in het plaveisel en krijg een inkijk in het Rotterdam van toen én van nu.

Walls of Rotterdam
Rotterdam is een Walhalla voor creatievelingen en dat is overal aan te zien. Bij een wandeling door de stad kom je al snel de mooist versierde muren tegen. Het rauwe, urban gevoel wat Berlijn kent, kent Rotterdam ook. Bekijk de populaire instagram van ‘Walls of Rotterdam’ en speur je favorieten op om vervolgens aan je eigen street art tour te beginnen.

 (Te) gekke architectuur & kunst
Daarop aansluitend wisten we natuurlijk al dat Rotterdam fantastische architectuur kent, en ook een exclusief aanbod heeft als het om kunst gaat. De havenstad is jong en vernieuwend en waar zien we dat meer terug dan in de kunst om ons heen. Groot, klein, abstract en minimalistisch, en soms een tikkeltje vreemd. Van Santa Claus by Paul McCarthey tot aan Sylvette by Pablo Picasso & Carl Nesjar. Pak de kunst plattegrond erbij, start een wandeling en laat je overdonderen!

De gele loopbrug
De gele loopburg, ofwel De Luchtsingel, verbindt het centrum van Rotterdam met haar meer rural area; Rotterdam Noord. Een stukje nieuw en opvallend design blaast nieuw leven in een vergeten stukje van de stad. Loop de brug over en sla linksaf voor het hippe ‘Biergarten’, of sla rechtsaf voor sterrenrestaurants FG en FG Foodlabs.

Dobberend bos
Jawel, een heus bos, dobberend op het water in de Rijnhaven. De bomen dobberen losjes over het water en moeten ons aan het nadenken zetten over de relatie tussen stadsmens en natuur. Het duurzame concept, ontwikkeld door Jeroen Everaert, is gebaseerd op het kunstwerk ‘In Search Of Habitus’ van kunstenaar Jorge Bakker. Een bijzonder gezicht en zeker de moeite waard om eens even langs te lopen. Suite Hotel Pincoffs draagt haar steentje bij en is supporter en sponsor van het Dobberend Bos.

Slotjesbrug
Rotterdam heeft ook een zekere slotjesbrug om je liefde te bezegelen. Hang je ‘lock of love’ aan de Rijnhavenbrug als je onderweg bent naar de hippe buurt Katendrecht. Laat dat nu op loopafstand liggen van het meest romantische boutique hotel in de stad Rotterdam: Suite Hotel Pincoffs.