Hotel Pincoffs is de de winnaar van de Hotel Website van het Jaar 2023. De jury was ferm in haar beslissing. Met name de treffende teksten en de fotografie werden geroemd. ,,De warme, persoonlijke sfeer die het hotel wil uitstralen, is perfect vertaald naar de website”, schreef de jury in haar rapport, ,,Aan alles kun je zien dat er veel tijd, energie en liefde in is gestoken: van schitterende fotografie tot en met de gebruiksvriendelijke layout en de copy – die is toegankelijk, gastvrij en warm, en duidelijk met vakmanschap geschreven”, aldus juryvoorzitter Ravianne van Vliet. Eerder in deze verkiezing had het publiek haar stem uitgebracht en daarmee waren beste zes hotelwebsites gekwalificeerd voor de finale. Hotels Pincoffs werd de winnaar van de titel Beste Hotelwebsite van het Jaar.

Independent Hotel Show 2023 - Beste Hotelwebsite van het Jaar

Independent Hotel Show
Naast die van Hotel Pincoffs gingen ook de websites van Le Marin Boutique Hotels (2e plaats), Landgoed Lauswolt (3e plaats), Two Brothers Hotels, Landgoed Huize Bergen en de Kloeg Collection door naar de finale. De jury maakte haar oordeel bekend tijdens de Independent Hotel Show in de RAI in Amsterdam. De mensen die hebben gestemd op de winnaar maken kans op een overnachting in het hotel met de Hotel Website van het Jaar 2023.
Virtuele wandeling

Met de lancering van de nieuwe website in de zomer van 2022 wil Hotel Pincoffs nog beter het onderscheidende karakter van het boutiquehotel tonen. De bijzondere locatie van het rijksmonument direct naast de rivier en de jachthaven en het intrigerende interieur van het hotel spelen daarin een voorname rol. Ook is het mogelijk rond te wandelen in het hotel en tijdens deze virtuele wandeling jouw favoriete kamer of suite uit te zoeken. Alle kamers en suites zijn individueel ingericht. De suites zijn ruim en hebben whirlpools met een betoverend uitzicht op de skyline. Overigens bieden bijna alle kamers zicht op de beroemde Rotterdamse bruggen, de rivier, jachthaven en de skyline van de stad. In 2023 viert boutique hotel Pincoffs zijn 15-jarig jubileum.
Voordeel bij Direct boeken
,,Onze website is de spiegel van de ziel van ons boutiquehotel (…)”, zei mede-hoteleigenaar Edwin van der Meijde. ,,Wij willen de gasten graag verleiden en laten dromen. En bij aankomst hun verwachtingen overtreffen. De website is ons wapen in een competitieve markt.” Bij Pincoffs loont het voor de gast om direct bij het hotel te boeken, onderstreept Van der Meijde. ,,Ze krijgen aantrekkelijke voordelen als een welkomstdrankje en korting bij fietshuur bij de check-in en altijd de best beschikbare kamerprijs.”

 

Duurzaam hotel
Hotel Pincoffs is een duurzaam hotel. Het ontving al diverse keurmerken en prijzen voor alle inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Het hotel probeert het comfort van de gast te combineren met maatregelen die energieverbruik, waterverbruik en afvalproductie verminderen. Maar er zijn meer acties die Hotel Pincoffs duurzaam maken. Meer dan 50 ideeën voerde het hotel uit onder het motto: Groen met een Glimlach. Hotel Pincoffs vind het belangrijk dat de gasten meegenieten van het duurzame karakter van het hotel.

Website Hotel Pincoffs
De website biedt op zowel mobiel, tablet als desktop een goed inzicht in wat je kunt verwachten bij Rotterdams ‘only truly boutique hotel’  (quote: Lonely Planet). Bij Hotel Pincoffs kun je terecht voor exclusieve overnachtingen, meetings, maar ook voor een kleinschalige Boutique Bruiloft. Vooral de virtuele wandelingen zijn een schot in de roos. Gasten kunnen zo heel goed samen bekijken welke kamer ze willen boeken. Ook voor de wereld van meetings en events is de virtuele wandeling een geweldige tool.

Arrangementen
Buitengewoon onderscheidend is het hotel met het aanbieden van met name culinaire arrangementen. Met tal van toprestaurants heeft het hotel mooie afspraken kunnen maken. Denk daarbij aan restaurants die zijn bekroond met Michelin-sterren als Parkheuvel en FG, een onderscheidend restaurant als Tres, op zeer korte wandelafstand gelegen. Of bijvoorbeeld het gloednieuwe restaurant STER van Terry Priem. De arrangementen met Parkheuvel en STER zijn zelf inclusief vervoer met de Watertaxi. Je kunt deze arrangementen organiseren met 1 telefoontje of mail. Ons team regelt de rest.

Waardering
Hotel Pincoffs is al vele jaren het hoogste gewaardeerde hotel van Rotterdam. Het heeft de afgelopen 14 jaar een gemiddelde gehaald van een 9+ onder de duizenden reviews van gasten over de gehele wereld. Het team ontving het afgelopen decennium een gemiddelde waardering van 9,5 (op 10). Niet voor niets noemde de inspecteur van de Michelin Gids Hotel Pincoffs de ‘perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken of om jezelf te verwennen’ . De Lonely Planet noemde Hotel Pincoffs ‘Rotterdamse only truly boutiuque hotel’.
Hotel Pincoffs ligt in het midden van de stad Rotterdam, op de Kop van Zuid naast de Entrepothaven. Op korte afstand van het bruisende shopping centrum en midden in een omgeving die wordt gekenmerkt door imponerende hoogbouw en vooroorlogse architectuur. Het openbaar vervoer is een paar minuten verwijderd van de voordeur en de Watertaxi heeft een halte voor de deur (38).

Hotel Pincoffs bij de jachthaven van Rotterdam

Boutique hotel Pincoffs