Team Pincoffs plant bomen namens hotelgasten. Dit deed het team voor de tweede keer. In februari 2023 gebeurde dat in Leersum, waar een valwind eerder een groot deel van een bos had verwoest. Het planten van bomen is een initiatief van Hotels for Trees. Hotels kunnen zich hierbij aansluiten. Elke keer als een hotelgast besluit een dag housekeeping over te slaan, plant het hotel Pincoffs een boom namens deze gast. De meeste hotelgasten in Pincoffs reageren superpositief op dit initiatief. Voor de kritische (en cynische) gasten laten we graag zien hoe dit werkt en waarom dit een waarachtig verhaal is. Team Pincoffs plant heel graag bomen. Al jaren.

Bos in Panama
Jaren terug bouwde Hotel Pincoffs aan een eigen bos in Panama. Daar groeien bomen snel, sleurpen ze veel CO2 en is het betaalbaar om bomen te planten. Vele honderden bomen gingen de grond in en groeien daar nog steeds in Santiago. Omdat er ook bezwaren aan vast zaten, zoals bijvoorbeeld de vliegreis voor een inspectie van de werkzaamheden, is het Rotterdamse boutique hotel jaren geleden al op zoek gegaan naar alternatieven. Eerst plantte het hotel bomen in de buurt op de Rotterdamse kade en ook in combinatie met een tijdelijk kunstproject in de Rijnhaven: het Dobberende Bos.

 

Team Pincoffs plant bomen namens hotelgasten | Hotel Pincoffs en Hotels for Trees Team Pincoffs plant bomen namens hotelgasten | Hotel Pincoffs en Hotels for Trees

Hotels for Trees
In 2022 werd in Hotels for Trees een ideale partner gevonden die bomen plant in Nederland. Deze Stichting doet dat onder regie van Trees for All, een organisatie die precies weet waar in Nederland bomen nodig zijn om de natuur te herstellen of aan te vullen. Team Pincoffs ging in februari 2023 voor de tweede keer op pad om zelf bomen te planten.
,,Ik vind het een prachtig initiatief en als hotel kunnen we hiermee ook laten zien dat het ons ernst is te verduurzamen”, vertelt hotelmanager Marjolein van Asperen die namens de hotelgasten van Pincoffs samen met Alois Simon in Leersum de spade in de grond stak. ,,En behalve nuttig is het ook een bijzonder leuk uitje om met z’n allen iets goeds te doen. Het fijne is dat onze hotelgasten online kunnen volgen hoeveel bomen wij als hotel planten. Heel transparant”.

Green Key
Hotel Pincoffs is al sinds 2010 Green Key gecertificeerd. Het hotel voldoet ruimschoots aan alle eisen en behaalde telkens niveau goud. Daarmee was het doel voor het hotel nog niet bereikt. Pincoffs wil ook excelleren op het gebied van sociaal ondernemerschap, een uitgekiend afvalbeheer, circulariteit, CO2-beheersing, energieverbruik, duurzame schoonmaakproducten, waterverbruik en het gebruik van duurzame en regionale levensmiddelen. Met meer dan 50 verschillende inspanningen rijgt Hotel Pincoffs een prachtige ketting van duurzame zaken. We hebben alle acties gebundeld onder het motto Groen met een Glimlach. Op deze pagina lees je meer over alle inspanningen die Hotel Pincoffs doet op het gebied van duurzaamheid. Met creatieve en originele vondsten probeert Hotel Pincoffs van duurzaam ondernemen een feestje te maken, waarbij we hopen onze gasten een keer te kunnen betrappen op een glimlach.

Circulair
Diverse stukken antiek kregen een nieuwe tweede leven, zoals een oude laboratoriumkast die werd omgetoverd tot gastenboek-kast met daarin inmiddels duizenden opmerkingen van gasten over hun verblijf in Pincoffs. Wij lieten 28 historische deuren uit ons pand (deze waren niet brandveilig genoeg) ombouwen tot minibarkastjes, daybeds, bureau’s, spiegels, etc.
Een van onze suites mag zelfs wel circulair worden genoemd. De meubels en decoraties in deze suite werden door kunstenaars gemaakt van hergebruikte materialen als fietsbanden, zeekaarten, Delfts blauw porselein… En er is nog veel meer te ontdekken in Hotel Pincoffs.
Ons glaswerk is bijvoorbeeld door Rebottled gemaakt uit wijnflessen. Zelfs ons afval krijgt nieuw leven. Zo worden wekelijks onze koffiedrab en sinaasappelschillen opgehaald. Hiermee worden champignons van Rotterzwam gevoed en uit de schillen wordt door Dik & Schil gin en orangecello gedistilleerd. De orangecello is ook als duurzaam cadeau te koop in het hotel.

Biologisch
Het leeuwendeel van de producten die we in het hotel gebruiken is biologisch, van heel dichtbij of geproduceerd door een bedrijf met een sociale missie. Denk bij dat laatste aan onze ambachtelijk gemaakte jam van Rotterdamsche Confituur of onze koekjes van de Koekfabriek. Al onze vleeswaren komen van de biologische slagerij De Groene Weg, maar we serveren natuurlijk ook veel vegetarische- en vegan maaltijden.

Hotel Pincoffs

DeLuxe River View