Ontdek de twee leukste hotels van Rotterdam: Suite Hotel Pincoffs & STROOM Rotterdam. Twee eigenwijze boutique hotels met hun compleet eigen stijl en gevestigd in monumentale gebouwen met een historie en een verhaal.
Suite Hotel Pincoffs is gevestigd in een oud douanekantoor uit 1879, een klassiek rijksmonument aan de rivier dat bol staat van de oorspronkelijke details. Het hotel is ingericht met een spannende mix van design en antiek. Alles heeft een verhaal, dat graag door Team Pincoffs aan u wordt verteld.
De Suites behoren tot de origineelste van de stad, met whirlpools voor het raam en uitzicht op de rivier en de beroemdste bruggen van Rotterdam. Het boutique hotel op de Kop van Zuid is bijzonder duurzaam (Green Key Gold en EcoLeader Gold), luxe, comfortabel. Het telt ruime suites, twee vergaderzalen en een openbare bar-lounge waar heerlijk van de lunch kan worden genoten op maandag tot en met vrijdag.
Beroemd is Suite Hotel Pincoffs om zijn hartelijke en persoonlijke service.

STROOM Rotterdam is gevestigd in een oude elektriciteitsfabriek op de Lloydpier, onder de voet van de Euromast in Rotterdam. Hier vind je een mix van industrieel design en vintage meubels. Begin twintigste eeuw werd hier nog de eerste stroom van de stad opgewekt in grote kolencentrales. Inmiddels is het een bruisende plek voor mobiele burgers die nieuwe grenzen zoeken.
De voormalige Schiecentrale is veranderd in een multifunctioneel gebouw met audiovisuele bedrijven, reclamemakers, RTV Rijnmond, de televisiestudio’s waar onder andere Raymann en de Dino Show worden (werden) opgenomen.
Het hotel van STROOM is een unieke ervaring door de bijzondere badkamers en geweldige Urban Lofts. De brasserie, espressobar, bakkerij en verswinkel zijn een ideale landingsbaan voor iedereen die even een paar minuten, paar uren, dagen, weken of maanden wil landen op een van de fijnste plekken van de stad.

Zowel Pincoffs als STROOM bieden gratis internet voor hun gasten.

Douane en Belastingkantoor Vrij Entrepot Stieltjesstraat Rotterdam (Foto: Stadsarchief)

Douane- en Belastingkantoor Vrij Entrepot Stieltjesstraat Rotterdam (Foto: Stadsarchief). Nu: Suite Hotel Pincoffs

Historical Picture Elektrische Centrale Schiehaven - GEB 1967 - STROOM Rotterdam

Elektrische Centrale Schiehaven – stroomfabriek GEB 1967. Nu: STROOM Rotterdam – hotel, brasserie, bakkerij, verswinkel

Historical Picture Elektrische Centrale Schiehaven - STROOM Rotterdam

Stroomfabriek van de GEB aan de Lloydstraat. Nu: STROOM Rotterdam – hotel, brasserie, bakkerij, verswinkel