Het team van Suite Hotel Pincoffs heeft genoten van het avontuur in de Dutch Hotel Award. Als halve-finalist vertelde de ploeg bestaande uit José Molenaar, Marjolein van Asperen, Lieke Stam, Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde met veel enthousiasme hun hotelverhaal in de Heineken Experience in Amsterdam.
Het thema van de Dutch Hotel Award was Great stories happen to those who can tell themtell us your story.
Voor de halve finale werden zes Nederlandse hotels geselecteerd: Bilderberg Kasteel Vaalsbroek, VaalsKruisherenhotel, MaastrichtLandgoed De Wilmersberg – De LutteNH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, AmsterdamPaleis Hotel, Den Haag en Suite Hotel Pincoffs.
Het team van Hotel Pincoffs maakte samen met VIED van Edward van Dongen vier films. Elke film stond voor één van de verhalen van Suite Hotel Pincoffs. Zo werden de stad Rotterdam, de rijke historie van het pand met oprichter Lodewijk Pincoffs, het droomhotel van Karen en Edwin, de duurzaamheid en de onversneden aandacht voor de hotelgast belicht. Bij elke film gaf een van de teamleden een korte presentatie.
Finalisten
Kasteel Vaalsbroek, het Kruisherenhotel en Landgoed De Wilmersberg werden door de jury aangewezen als finalisten. Het team van Pincoffs hield een paar mooie dagen van innige samenwerking én een leuke film over aan het avontuur.
,,Het team van Pincoffs bracht de historie van het pand naadloos over het voetlicht met de zelf geschreven geschiedenis van hun mooie avontuur”, haalde Misset Horeca uit het juryrapport over het Rotterdamse boutiquehotel.
Bekijk hier het verhaal van Suite Hotel Pincoffs.

Het team van Pincoffs wenst de finalisten heel veel succes bij de organisatie van het evenement en het bezoek van de jury op de finaledag!

Verhalenhuis
Suite Hotel Pincoffs is sinds de opening in 2008 al een huis vol verhalen. Het hotel, gevestigd in een rijksmonument op de Kop van Zuid in Rotterdam, werd vernoemd naar de zeer kleurrijke Lodewijk Pincoffs. Daarmee namen de eigenaren en voormalig journalisten Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde best een gokje, want havenbaron Pincoffs was beroemd om zijn vooruitstrevende daden, maar werd later verguisd vanwege zijn grootse en meeslepende fraude waarmee hij de stad dicht bij de afgrond bracht. Het is één van de kleurrijke verhalen die in Suite Hotel Pincoffs worden verteld aan wie het horen en lezen wil. The making of van het kleinschalige boutiquehotel werd 43 weken gevolgd door verslaggeefster Brenda Heskes van RTL4 en onder de naam Hotel aan de Maas op televisie uitgezonden.

Dutch Hotel Award

De Dutch Hotel Award is een nationale, prestigieuze prijs voor de hotellerie. Het is een prachtige beloning voor een managementteam dat zich op bijzondere wijze onderscheidt van de andere gerenommeerde hotels. Het doel is de creativiteit en professionaliteit in de hotellerie te vergroten.

Net als vorig jaar, en voor de derde keer in de geschiedenis van de 14 edities van de Dutch Hotel Award doen niet vijf maar zes hotels mee aan de halve finale. Twee hotels eindigden ex aequo binnen de top 5, op basis van de gemiddelde score die de jury elk van de 10 genomineerden gaf.

‘De halve finalisten konden welhaast niet meer van elkaar verschillen’, zegt initiatiefnemer Francesco Monaco in Misset Horeca. ‘Van internationaal, groot en gerenommeerd tot provinciaal tot boutique, modern en historisch. Wat elk bedrijf gemeen heeft is de stijging van reviews gedurende de afgelopen jaren. Een duidelijk teken dat de focus ligt daar waar de aandacht het belangrijkst is: de gastbeleving.’

Hoewel alle inzendingen in hun motivatie om te winnen het belang van het eigen verhaal benadrukten, was the story van de teams die hun pitch in de Heineken Experience gaan houden volgende maand erg sterk. Dit zei de jury over de inzending van de halve finalisten:

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek
‘Het team zet ‘in vogelvlucht’ het beste beentje voor. Traditioneel, eerlijk en warm’

Kruisherenhotel Maastricht
‘Prachtig visitekaartje van een gedreven team met een missie’

Landgoed De Wilmersberg
‘Gaaf ondernemersavontuur, mooie resultaten, smaakt naar meer’

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
‘Een professioneel team, een bescheiden GM en een historische erfenis’

Paleis Hotel
‘Wat een passie, wat een drive, wat een authenticiteit’

Suite Hotel Pincoffs
‘Gedegen inschrijving, goede invulling aan het thema, mooi verhaal’

De historie van de Dutch Hotel Award:

2016: INK hotel, Amsterdam
2015: Hotel van Oranje, Noordwijk
2014: Postillion Deventer
2013: Pulitzer, Amsterdam
2012: Palace Hotel, Noordwijk
2011: Townhouse, Maastricht
2010: Papendal, Arnhem
2009: De Zon, Ommen
2008: Eden American, Amsterdam
2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
2006: Des Indes, Den Haag
2005: Beaumont, Maastricht
2004: Delta Hotel, Vlaardingen

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd.

Jury

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Francesco Monaco van Trust, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.

Met dank aan Misset Horeca voor grote delen van de content.