Holland Slaapt | Dag 9 – Suite Hotel Pincoffs Rotterdam
‘In mijn suite zit ik op de rand van het bed. Opeens voel ik me heel klein. Zo’n mooie kamer verdien ik niet”, schrijft trendwachter Vincent van Dijk op zijn blog Holland Slaapt voor Elsevier Juist. De marketier bezoekt een maand lang elke dag een hotel. Eerder deed hij dat een jaar lang in louter Amsterdamse hotels en bundelde zijn ervaringen in een heerlijk boek.
Nu was de hotelexpert in Suite Hotel Pincoffs, waar hij de Art Suite toebedeeld had gekregen. De 67m2 tellende suite was vroeger een deel van het directieverblijf in het voormalige douanegebouw uit 1879 waarin het Rotterdamse boutiquehotel is gevestigd. ,,De gastvrijheid in dit hotel overvalt me en maakt dat ik me nietig voel. Hier draait het niet om de verhalen, maar om aandacht voor de gast. De postzegelpoes observeert me schaamteloos vanaf de wand. Ik ga in de stoomdouche zitten met een glas rode wijn.’
De Art Suite / Marten Mees Suite is ingericht door verschillende kunstenaars onder leiding van de Rotterdamse kunstschilder Liesbeth van Ginneken, die onlangs een prachtige overzichtstentoonstelling Painted Ladies had in het gebouw van City Art. De inrichting bestaat voor een groot deel uit meubilair dat is gemaakt uit meubels van hergebruikte materialen. Zo kregen een in planken gezaagde dukdalf, afgedankte fietsbanden, scherven Delfts blauw, autobanden, vilt, tegels en oude zeekaarten een prachtig nieuwe luxe hotelleven.

Uit de tekst van Vincent van Dijk voor Elsevier Juist:
,,De wind suist door de bebouwing van Rotterdam. Het hotel ligt op een hoek en is met drie verdiepingen zoveel bescheidener van formaat dan de rest van de stad.

Het meisje van de receptie begeleidt me naar boven. Marten Mees Suite, staat op de buitenkant. De houten deur opent traag. We komen in een vestibule met vier deuren. Links een badkamer met een ligbad, versierd met Delfts Blauwe ornamenten. Rechts een filmkamer met een groot televisiescherm en een reusachtige globe. De volgende deur gaat naar een slaapkamer. Aan de wand hangt een frame met een geschilderd bed. De nachtkastjes zijn gemaakt van oude fietsbanden, de kledingkast van vilt en de stoelen van oude postzakken. ‘In dit kistje zitten alle afstandsbedieningen die je nodig hebt,’ zegt het receptiemeisje. ‘Er is nogal veel techniek in deze kamer. Beneden kun je DVD’s lenen met verschillende films, of boeken uit de bibliotheek. Dit is een bijzondere suite, ingericht door een kunstenares.’ De laatste deur gaat naar een tweede badkamer met stoomdouche.

Feijenoord
‘Wij waren ook journalisten, mijn vrouw en ik,’ zegt de eigenaar, als we in de lounge zitten. ‘Toen we dit hotel begonnen, verklaarde iedereen ons voor gek. Dat zouden we nooit redden!’ Hij lacht. LEES VERDER

Art Suite boeken? Klik hier

Art Suite XL

Filmkamer in Art Suite, Suite Hotel Pincoffs Rotterdam. Dit was de voormalige keuken van de directiewoning. Foto Willem Melssen

 

Art Suite


Het slaapvertrek met het grote olieverfdoek van Liesbeth van Ginneken. Kunstenaars maakten voor deze suite meubels van hergebruikte materialen. Foto Willem Melssen.

 

 

 

 

 

 

Art Suite hotel Pincpffs

Art Suite hotel Pincoffs. Foto Willem Melssen

suite badkamer 11.3

Een van de badkamers (met stoomcabine) in de Art Suite, Suite Hotel Pincoffs Rotterdam. Foto Willem Melssen

 

 

suite detail 11.1

Mozaïek van Delfts blauw in een van de badkamers in de Art Suite, Suite Hotel Pincoffs Rotterdam. Foto Willem Melssen