De Henk de Lugt Award 2015 is gewonnen door Edwin van der Meijde, mede-eigenaar van Hotel STROOM Rotterdam en Suite Hotel Pincoffs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ‘karakter-hotelier’ die zich heeft onderscheiden op het gebied van gastvrijheid, karakter en positiviteit.

Henk de Lugt Award 2015 - Edwin van der Meijde - Suite Hotel Pincoffs Rotterdam

René Wildeman (r) overhandigt de Henk de Lugt Award aan Edwin van der Meijde (l) van Hotel Pincoffs en Hotel STROOM. De prijs bestaat uit een karikaturaal portret van de winnaar en een herinneringsmedaille. Foto: Hoteliers.com

Onderscheidend
De Award, die is vernoemd naar de in december 2012 overleden hotelier Henk de Lugt, eigenaar van Hotel Zandbergen, werd voor het eerst uitgereikt aan een Rotterdammer. Hij werd overhandigd door de winnaar van 2014, René Wildeman. Dat gebeurde tijdens het het 10-jarige jubileumfeest van Hoteliers.com aan de oevers van ‘t IJ. In 2013 werd de Henk de Lugt Award gewonnen door Hans Vugts. De prijs bestaat uit een herdenkingsmedaille en een karikaturaal portret van de winnaar, gemaakt door Joep Buijs.

Juryrapport
,,Edwin van der Meijde kan zich qua passie en inzet voor anderen in het algemeen en voor gastvrijheid in het bijzonder zonder meer meten met de naamgever van de award”, schrijft de jury in haar rapport. ,,De manier waarop hij die passie aan de dag legt, is origineel en eigenzinnig en lijkt op de wijze waarop de naamgever van de award dat ook deed. ” ,,Met zijn passie en drive weet Edwin iedereen in zijn omgeving te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en daarbij oog te hebben voor de buurt en de stad”, aldus Patrick Brand namens de Raad van Advies. ,,Als iets of iemand aan zijn geliefde werkgebied komt, staat deze karakterhotelier meteen klaar om zijn mening te delen. ”
Meest Markant
In 2014 werd Van der Meijde door Koninklijk Horeca Nederland uitgeroepen als Meest Markante horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid, waarmee hij een nominatie verwierf voor de nationale Meest-Markantverkiezing in 2015.
Award
De Henk de Lugt Award wordt jaarlijks uitgereikt. De winnaar van het voorgaande jaar nomineert kandidaten voor het volgende jaar. De Raad van Advies benoemt de uiteindelijke winnaar en draagt zorg voor de uitreiking. Deze raad bestond dit jaar uit: Sander Allegro, Erik Baumann, Patrick Brand, Frank ter Horst, Thomas Kascha, Elvira Wilthagen, Elly van de Wouw, Hans Vugts en natuurlijk René Wildeman.

Henk de Lugt Award 2015 - 2

Edwin van der Meijde (rechts) bedankt de organisatie en de jury voor de Henk de Lugt Award 2015. Eerste winnaar Hans Vugts (tweede van rechts). Foto’s Hoteliers.com