Boutique hotel Pincoffs wil Rotterdam vergroenen
Hotel Pincoffs heeft in de finale van de Gaia Green Awards niet de hoofdprijs weten weg te slepen. De prijs ging in de categorie hotels naar Palace in Noordwijk, een ketenhotel van Radisson Blu. De uitslag werd bekendgemaakt bij het Dit Smaakt Naar Meer-paviljoen tijdens de beurs Gastvrij Rottterdam in Rotterdam AhoyGaia Green AwardsIn de categorie strandpaviljoens ging de award naar Aloha Beach uit IJmuiden. De jury riep Vork & Mes uit Hoofddorp als winnaar uit in de categorie restaurants.

SmaakAward 2016 voor STROOM Rotterdam
De SmaakAward werd gewonnen door de chefs van Pincoffs’ zusterhotel STROOM Rotterdam. Chef Hendry en rechterhand Valdez kregen in het Dit Smaakt Naar Meer Paviljoen de opdracht om met producten uit een black box een zo lekker en duurzaam mogelijk streetfood-gerecht te maken. Volgens de jury stak het team van STROOM met ‘kop en schouders’ boven de andere drie teams uit. ,,We waren zo gemotiveerd, we wilden gewoon winnen”, sprak de jonge, glunderende chef tot de media.
De SmaakAward is ontwikkeld door Green Leisure en heeft als doel om de aandacht en bekendheid te vergroten van eerlijke, biologische en verantwoorde producten. Ook de kansen die duurzaam ondernemen biedt worden voor de beursbezoekers onderstreept.
De jury van de DSNM! SmaakAward 2016 bestond uit Robert Siedenburg (eigenaar kookstudio.nl en voormalig chef van De Euromast), Edward de Ridder (chef van The New York Basement) en Willem Himmelreich (Culinair adviseur en voormalig sterklas docent).

Groen met een Glimlach
Suite Hotel Pincoffs is sinds 2010 bekroond met de Green Key Gold, een kwaliteitskeurmerk voor duurzame bedrijfsvoering. Het kleinschalige luxe hotel, dat is gevestigd in een voormalig douanekantoor aan de rivier, heeft als motto Groen met een Glimlach. Het hotel meent dat gasten duurzaamheid alleen omarmen als het iets met ze doet. Pincoffs probeert met creatieve vondsten in de inrichting en communicatie de gasten te verleiden tot duurzaam denken. Het hotel heeft inmiddels al vele ambassadeurs verzameld, waaronder grote bedrijven.

Dobberend Bos
Suite Hotel Pincoffs begon een aantal jaren geleden met het planten van bomen in de Panamese provincie Veraguas. Bedrijven die bij Pincoffs vergaderden mochten zelf een type boom uitzoeken: mangoboom, corotu (inheemse boom) of pine (naaldboom). Na honderden bomen per jaar te hebben geplant, heeft het hotel zijn vizier nu gericht op het vergroenen van de directe omgeving. Onlangs trad het hotel naar voren als de sponsor van het Dobberende Bos in de Rijnhaven in Rotterdam.
Vergroening van de stad
Nu is Suite Hotel Pincoffs met de gemeente Rotterdam in overleg hoe de gemeente en bedrijven samen de stad kunnen vergroenen. Pincoffs wil daarin graag een voorloper zijn en daarmee haar duurzame ambities onderstrepen. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen in het najaar op de havenkade bij Pincoffs de eerste groene vruchten te zien zijn van deze bijzondere samenwerking.

Gaia Green Awards, de drie finalisten per categorie:

Hotels:
Kloosterhotel ZIN (Vught)
Radisson Blu Palace Hotel (Noordwijk)
Suite Hotel Pincoffs (Rotterdam)

Strandpaviljoens:
Pier 32 (Den Haag)
Aloha Beach (IJmuiden Noordpier)
De Kwartel (Den Haag)

Restaurants:
Café Restaurant Logica (Leiden)
Vork & Mes (Hoofddorp)
De Veldkeuken Amelisweerd (Bunnik)

Suite Hotel Pincoffs, Rotterdam. Foto Fred Ernst