De Kunsthal Rotterdam presenteert een indrukwekkende overzichtstenstoonstelling van kunstenaar en mensenrechtenactivist Ai Weiwei (66). In Search of Humanity is een heuse blockbuster. De meest volledige tentoonstelling tot nu toe biedt een overzicht van de ruim vier decennia durende carrière van Ai Weiwei. Te zien zijn culturele readymades, schilderijen, LEGO-werken, sculpturen, installaties, fotografie en videokunst. Het bevat belangrijke werken uit al zijn creatieve fasen. De Kunsthal ligt op een kleine afstand van Hotel Pincoffs dat voor deze gelegenheid een aantrekkelijke hotelaanbieding heeft samengesteld.

Ai Weiwei - Kunsthal Rotterdam Wereldberoemd
De Kunsthal Rotterdam is trots op deze must-see-tentoonstelling die opent op 30 september 2023 en sluit op 3 maart 2024. Ze geeft inzicht in het leven van de wereldberoemde Chinese kunstenaar, zijn jeugd in ballingschap als gevolg van de Culturele Revolutie van 1966 tot 1976, de neergeslagen studentenprotesten in Beijing en zijn gevangenschap in 2011.
Ai Weiwei is bekend als conceptueel kunstenaar, filosoof en politiek activist. Zijn voornaamste thema’s zijn mensenrechten, economische uitbuiting en milieuvervuiling. Hij combineert verschillende kunstvormen en de traditionele Chinese cultuur met een inmiddels geheel eigen beeldtaal. Social media is het wapen waarmee hij zijn statements kracht bij zet.
De kunstwerken tonen zijn zoektocht naar menselijkheid en een betere wereld. De intimidatiemethoden van de Chinese regering, de roep om vrijheid, oorlogen en de wereldwijde vluchtelingencrises; de kunstenaar vindt dat we allen verantwoordelijk zijn om actie te ondernemen bij bedreigingen van de vrijheid van meningsuiting en mensenrechten.

Stuurloze fietsen, lego en porseleinen zonnebloempitten
De tentoonstelling laat 120 werken uit Ai Weiwei’s omvangrijke oeuvre zien, waaronder Forever Bicycles (2003): een indrukwekkende sculptuur van stuurloze fietsen. Hiermee benadrukt hij dat je niet zelf bepaalt waar je naartoe fietst en verwijst hij tegelijkertijd naar het dominante Chinese regime.
Met Sunflower Seeds (2010), een vloer met meer dan honderdduizend handgeverfde porseleinen zonnebloempitten, daagt Ai Weiwei het ‘Made in China’ mantra uit waar China om bekend staat.
Daarnaast worden de bekende foto’s getoond waarop hij zijn middelvinger opsteekt naar internationale monumenten, als symbolen van machtsstructuren. Met LEGO-blokjes reproduceert Ai Weiwei verontrustende beelden, zoals een verdronken vluchteling in zijn werk After the Death of Marat (2018), en zijn arrestatie in het werk llumination (2019). Hiermee berooft hij het populaire speelgoed van zijn kinderlijke onschuld.

Aanbieding Hotel Pincoffs
Boutiquehotel Pincoffs is gevestigd in een rijksmonument aan de Nieuwe Maas. Het voormalige douanepand uit 1879 is omringd met prachtige bruggen (Erasmusbrug, De Hef, Koninginnebrug, Willemsbrug en De Hef) en moderne hoogbouw en woningbouw.
De kamers van het hotel zijn stuk voor stuk anders ingericht. In het hotel vind je een sprankelende mix van monumentale details, design, antiek en krachtige zwartwitfotografie. De kamers en suites van het charmante Pincoffs bieden een prachtig uitzicht over de rivier, de bruggen en de skyline. In 2008 werd van het vervallen pand een boutiquehotel gemaakt.

Waardering 9+
Hotel Pincoffs krijgt van hotelgasten het hoogste waarderingscijfer van alle Rotterdamse hotels (9+). Hotel Pincoffs is een duurzaam hotel en door professionals met diverse prijzen onderscheiden.
In elk kamertype bieden wij gratis aan: biologische espressokoffie & thee, duurzaam en sociaal tafelwater en wifi.

Gebruik deze link voor een aantrekkelijke aanbieding van Hotel Pincoffs of gebruik de kortingscode BLOG2023 op de website van Hotel Pincoffs

Tekst: website de Kunsthal
Foto Kunsthal: Iris van den Broek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ai Weiwei in de Kunsthal - hotelaanbieding. Hotel Pincoffs, het meest romantische hotel van Rotterdam.