Witte de Withkwartier: Cultureel hart Rotterdam met bruisend nachtleven
Jawel, Rotterdam heeft wel degelijk een hart. Sterker: Rotterdam heeft heel veel harten. Het Witte de Withkwartier is er daar één van en wel het culturele hart. Met name de Witte de Withstraat is een bekende straat in Rotterdam. Je vindt hier kunst, leuke galerieën, boutique-winkels, restaurants en gezellige barretjes en kroegen. In deze wijk vind je ook het Museumpark en het Maritiem Museum.

Op 5 minuten loopafstand van Suitehotel Pincoffs kun je de tram pakken naar Leuvenhaven. Eén halte en 3 stappen verder en je staat in het Witte de Withkwartier. Wij hebben onze favoriete plekken van deze wijk voor u op een rij gezet.

Restaurant Dertien
Al vanaf de opening is Restaurant Dertien een absolute aanrader van ons! Ons team heeft hier niet voor niets het 6-jarig bestaan gevierd.Het decor, het eten, het personeel, alles is hier echt. Zoals het hoort te zijn. Met Pepijn Schmeink (rechts) en Remco van Erp zijn de bevlogen chefs die het team aansturen.
De acht meter grote kaart is een bezienswaardigheid aan de muur. Hier staan alleen maar verse, lokale en eerlijke producten van het seizoen op. Het restaurant heeft ook een heerlijk terras voor de deur. Laat die zon maar komen…
Restaurant Dertien. Schiedamse Vest 30, 3011 BA Rotterdam

 

Lola Bar & Kitchen
Sangria’s, wijn, gin tonics, verse limonades, Spaanse bieren en heerlijke cocktails. Si!
Lola heeft het allemaal en daarbij eet je uiteraard tapas en pinchos.
Teveel keuze? Kies de Lola-plank om te delen met de allerlekkerste gerechten uit de keuken. Bij Lola kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner, maar sla vooral de borrel niet over!
Lola Bar & Kitchen. Schiedamse Vest 56, 3011 BD Rotterdam

 

Supermercado
Op de kop van de Witte de Withstraat vind je Supermercado. Deze Latijns-Amerikaanse cocktailbar heeft ook een goede keuken. Hier bestel je Latijns-Amerikaans ‘streetfood’ en blijf je tot in de late uurtjes hangen. Na het diner en lekkere cocktails kun je vervolgens een dansje wagen in de kelder, waar je Superdisco vindt. De naam Superdisco betekent niet alleen maar discomuziek, maar van alles wat, voor ieder wat wils en niet te commercieel. Kortom, de perfecte avond uit. Schiedamse Vest 91A, 3012 BG Rotterdam

Supermercado. Foto: Mark Bolk

 

NRCafé Rotterdam
NRCafé voelt door het imposante gebouw modern aan. Ook het menu in dit grand café heeft een moderne twist. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Hier vind je niet de standaard saté of biefstuk, maar sashimi, quinoa, oesters en gerechtjes om te delen. Ook voor de burger ben je hier op het juiste adres. Neem vooral ook een kijkje tijdens de zomermaanden, want dan hebben ze een leuke buitenbar en is het hier altijd gezellig druk.
Witte de Withstraat 63, 3012 BN Rotterdam

Witte de With Center for Contemporary Art
Mocht je geïnteresseerd zijn in hedendaagse kunst, dan zit je op de Witte de With ook goed. Witte de With Center for Contemporary Art biedt bijzondere en innovatieve tentoonstellingen en houdt zich bezig met actuele vraagstukken, discussies, onderzoeken en publicaties. Kaartjes kunnen wij voor je regelen in het hotel. Bekijk hun actuele programma hier.  
Witte de Withstraat 50, 3012 BR Rotterdam

Bierboutique Rotterdam
Restaurant OPA is een begrip op de Witte de With en nu heeft de eigenaresse ook Rotterdams eerste Bierboutique geopend. Bier drink je hier in stijl. Als je een speciaalbier liefhebber bent, dan moet je hier zeker naar toe. En wie zegt dat bier niet voor vrouwen is? Zoals de tekst op de muur al aangeeft: ‘If she drinks beer, she’s a keeper’. Probeer ook vooral de Rotterdamse speciaalbiertjes. Verder kun je in deze Bierboutique ook lunchen en dineren.
Witte de Withstraat 40B, 3012 BR Rotterdam

Bar Z
Misschien wel het best bewaarde geheim van Rotterdam. Bar Z is een nieuwe intieme bar in een zijstraat van de Witte de Withstraat. Het is even zoeken, maar eenmaal binnen is het zeker de moeite waard en waan je je in de jaren 80. Een ideale setting voor een date of om je avond te beginnen.
Zwarte Paardenstraat 91, 3012 VK Rotterdam

Café De Witte Aap
De Witte Aap blijft onveranderd leuk. Een klassieker. De mix van gasten maakt dit café zo bijzonder. In dit café voelen kunstenaars, zakenmannen en studenten zich allemaal thuis. Daarnaast blijft het gewoon een mooi authentiek bruin café, wat ooit door de Lonely Planet-fans na een goed gemikte social-media-campagne als Beste Café van de Wereld werd gebombardeerd. Gelukkig heeft de Witte Aap nooit sterallures gekregen. Onze aanrader: de Stout Aap! Dit is het eigen biertje van de tap. Let wel op, want in de avond kun je op drukke dagen niet pinnen aan de bar, dus zorg voor wat cash.
Witte de Withstraat 78, 3012 BS Rotterdam

DÂK Rotterdam
DÂK Rotterdam bezorgt ons hopelijk deze zomer weer een welverdiend vakantie gevoel op het dak van de parkeergarage op de Schiekade. Met uitzicht op de mooiste Skyline van Nederland kun je genieten van livemuziek, lokale dj’s en vanaf een uurtje of 5 van de BBQ. Of ze de vergunning weer rond krijgen is nog even afwachten, maar tijdens de Rotterdamse Dakendagen van 9 t/m 11 juni kun je wel alvast een voorproefje krijgen.
Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam

Suite Hotel Pincoffs
Ontdek Rotterdam, de wereld van Witte de With en het Meest Aangename Hotel van Rotterdam *,  gevestigd aan de oever van de Nieuwe Maas.
Hieronder vindt u de groene button waarmee u de beste prijs krijgt voor een kamer naar keuze voor 2 personen, inclusief ontbijt.

* = aldus de inspecteurs van de Michelin Gids

 

 

Suite Hotel Pincoffs. Foto: Frank Brandwijk