Een maand lang kun je Rotterdam bekijken vanuit een bijzonder perspectief: vanaf het dak. Van 26 mei t/m 24 juni 2022 kun je al wandelend op hoogte ontdekken welke prachtige vergezichten Rotterdam te bieden heeft tijdens de Rotterdam Rooftop Walk.

Voor het eerst mogen er zoveel mensen het dak op in Rotterdam. Rotterdamse Dakendagen organiseert behalve het jaarlijks terugkerende Dakendagen-festival nu ook een Rotterdam Rooftop Walk. Dit is een wandelroute over daken in het shoppingcentrum van de stad, inclusief een luchtbrug over de Coolsingel tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

MVRDV
Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met architectenbureau MVRDV, dat eerder in 2016 ook betrokken was bij de spectaculaire Trap naar het Groot Handelsgebouw nabij het Centraal Station. De spectaculaire oversteek boven de Coolsingel is een maand te boeken. De eerste avonturiers zullen op Hemelvaartsdag ‘opstijgen’.

Betere toekomst
Vanzelfsprekend is het de organisatie niet alleen maar te doen om het unieke uitzicht te tonen. Door deze wandeling te maken, ontdek je hoe innovatief dakgebruik bijdraagt aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners.
Volwassenen betalen een klein bedrag als ‘entree’. Kinderen gaan gratis mee. Vanaf 5 mei kun je een tijdslot boeken.

Rotterdam Rooftop Walk - Beeld MVRDV

Rotterdam Rooftop Walk. Beeld MVRDV

De Rotterdam Rooftop Walk wordt georganiseerd tijdens de Rotterdam Architectuur Maand. In deze maand wordt de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur in de stad gevierd.
Diverse festivals, tentoonstellingen en lezingen worden georganiseerd. Het ontwerp van de Rooftop Walk bouwt voort op een Rotterdamse traditie van grote publiekstrekkers op hoogte.

In 2016 was er De Trap, een tijdelijk bouwwerk van MVRDV in het kader van Rotterdam viert de stad!, een manifestatie ter ere van 75 jaar wederopbouw na het bombardement op Rotterdam. Deze trap viel enorm in de smaak. Verder terug in de tijd waren er ook de kabelbaan van C70 en de bouw van de Euromast voor de Floriade in 1960.

 

 

Rooftop Walk en Hotel Pincoffs
De Rooftop Walk is eenvoudig te bereiken vanuit Suite Hotel Pincoffs. Om er een extra leuk event van te maken, kun je op de kade voor het hotel op de Watertaxi stappen (4,50 euro p.p.) en je aan de overzijde laten afzetten. Vandaar loop je dan naar WTC naast de Koopgoot. Je kunt vanuit Hotel Pincoffs ook de Erasmusbrug oversteken, sowieso een toeristische aanrader. Je gaat te voet, of neemt tramlijnen 21 of  23 bij Wilhelminaplein. De afstand tussen het hotel en de tram bedraagt 450 meter.

Hotel Pincoffs is een heerlijke plek van waaruit je Rotterdam kunt ontdekken. Het hotel ligt aan de rivier, vlakbij de Erasmusbrug op de Kop van Zuid. De Markthal, Katendrecht, de beroemde bruggen, het Nederlands Fotomuseum, de Foodhallen en Wilhelminapier zijn op korte loopafstand. Het shoppingcentrum is eenvoudig te bereiken met de Watertaxi (!) of te voet of met de tram, metro of bus. De wandeling naar de Koopgoot is ongeveer twee kilometer.
Hotel Pincoffs verhuurt fietsen en e-bikes.

Hotel Pincoffs Rotterdam - boutiquehotel aan de rivier

Hotel Pincoffs Rotterdam – boutiquehotel aan de rivier en Entrepothaven.