Rotterdam mag zeker een festival-stad worden genoemd. Jaarlijks zijn er meer dan 100 festivals. Op deze pagina van Rotterdam Festivals vind je alle evenementen.

Rotterdam is in 2019 in de Amerikaanse stad Williamsburg uitgeroepen tot één van de beste festivalsteden ter wereld. En dat is niet voor niets! Niet alleen heeft Rotterdam véél festivals. Zowel in hartje zomer, als in de winter wanner het vriest dat het kraakt. De Rotterdamse organisatoren tonen met hun programma’s ook veel lef en vernieuwingsdrift. Eerder kreeg de stad prijzen in 2010 en 2015.

Naast internationaal hoog aangeschreven festivals zoals het International Film Festival Rotterdam in januari en het North Sea Jazz Festival in juli, komen er steeds meer kleine, intieme festivals bij. Steeds vaker vinden die plaats op bijzondere plekken. Oude pakhuizen en loodsen, daken, leegstaande gebouwen en ‘geheime tuinen’ vormen een bron van inspiratie. Net als de haven; regelmatig vinden concerten plaats in fabriekshallen, scheepswerven, containers en stukjes niemandsland, waar elektronische muziek en avantgardistische kunst verrassend goed tot hun recht komen.

Rotterdam wordt vaak geprezen voor het positieve festival- en evenementenklimaat en een uitgebreid netwerk van creatieve, innovatieve en professionele festivalorganisatoren. Daarnaast gooit de stad hoge ogen met de goede infrastructuur en de wijze waarop diensten en partijen in de stad goed met elkaar samenwerken om evenementen mogelijk te maken en nieuwe initiatiefnemers de ruimte te geven.

Rotterdam Info