Rotterdam bruist direct aan het begin 2023 met de ART Week, Filmfestival en Vrienden Live in Ahoy. Wie een mooie gelegenheid zoekt om Rotterdam te ontdekken, zit deze winter helemaal goed. Wat dacht je van een uitje in combinatie met een romantische overnachting in Suite Hotel Pincoffs, Rotterdams meest gelauwerde boutique hotel? Daar doe je iedereen een plezier mee. Ontdek ook dat Rotterdam bruist.

Voor ieder wat wils

Rotterdam telt meer dan 150 festivals per jaar en biedt voor iedereen wel iets interessants. De metropool presenteert zich graag als rauw, internationaal, spannend, vernieuwend en ondernemend. Nieuw is 2023 is het langdurige evenement Zomer op Zuid. Daarmee wil Rotterdam het zuidelijke deel van de stad als hot spot voor kunst en cultuur op de kaart zetten. Want met zijn jonge inwoners, levendige straatcultuur en veelheid aan oefen- en atelierruimtes, herbergt Zuid een schat aan talenten. Hotel Pincoffs ligt op de Kop van Zuid, naast de Entrepothaven en biedt uitzicht op de mooiste bruggen van de stad.

ART Rotterdam

ART Rotterdam & OBJECT
ART Rotterdam wordt in 2023 weer als vanouds georganiseerd in de winter. Van 9-12 februari, met de officiële opening op 8 februari, kan er tussen 11:00 uur en 19:00 uur in de Van Nelle Fabriek weer vier dagen worden genoten van de vele werken van kunstenaars. Hier vind je een overzicht van de hoogtepunten.
In het HAKA-gebouw wordt van 10-12 februari de designbeurs OBJECT georganiseerd, een uniek pop-up platform voor designlabels, bekende ontwerpers en aanstormende talenten uit uiteenlopende designdisciplines en met verschillende materialen. OBJECT begeeft zich op het snijvlak van design, crafts, mode, architectuur en kunst en is een must see voor mensen op zoek naar interieurinspiratie, designliefhebbers, vakgenoten en verzamelaars. Meer info. 

Internationaal Filmfestival
Het Internationale Filmfestival Rotterdam (IFFR) beleeft zijn 52ste editie in 2023. Op dinsdag 17 januari wordt het complete festivalprogramma bekendgemaakt, inclusief de dagschema’s. Dan wordt ook het volledige IFFR Talks-programma aangekondigd. De officiële kaartverkoop start op vrijdag 20 januari om 20:00 uur. Het IFFR is het festival waar filmliefhebbers zich dagen achtereen kunnen onderdompelen in mooie, ontroerende, verrassende en vernieuwende films. De Tiger Competition, de Big Screen Competition en de Publieksprijs zijn belangrijke awards die worden toegekend.

Vrienden van Amstel Live
Vrienden van Amstel Live in Ahoy bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met de grootste concertreeks ooit. Vanaf 5 januari is het al bal in Ahoy. Het muziekfeest duurt bijna de gehele maand tot 27 januari. Liefst 20 keer worden de deuren van de grootste kroeg van Nederland geopend. De shows voor deze jubileum-editie hebben plaats op 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26 en 27 januari. 

Volledige agenda Ahoy
De volledige agenda met evenementen in Rotterdam Ahoy vind je hier.

UITAgenda
Voor Rotterdammers en mensen die Rotterdam willen bezoeken is Uitagenda Rotterdam dé gids voor cultuur in Rotterdam. Ze kijken in het magazine, op de website, volgen de sociale mediakanalen of abonneren zich op de Uitmail, om altijd precies te weten wat er te doen is in de stad. Hier vind je de meest complete en actuele cultuuragenda, maar ook informatieve achtergrondverhalen, interviews en winacties.
Meer informatie vind je bij Rotterdam Festivals 

Met korting overnachten in Hotel Pincoffs
Wie tijdens het bezoek aan Rotterdam een kleinschalig luxehotel zoekt met een persoonlijke service is bij Suite Hotel Pincoffs aan het juiste adres. Hier vind je aangename kamers en suites met uitzicht op de oude havens, de jachthaven, de rivier en de beroemde bruggen van Rotterdam.
Wie boekt op de Officiële Website van het hotel krijgt diverse extra’s en altijd de beste prijs, wat andere boekingssites ook beweren op hun website. Gebruik de kortingscode DC2023 tijdens de boeking en je ontvangt een fraaie korting op je verblijf inclusief ontbijt.

Hotel Pincoffs biedt ook tal van culinaire toparrangementen met de beste restaurants van de stad. Bekijk hier ons grote aanbod aan culinaire uitjes.

 

 

 

 

 

Foto uitzicht op Rotterdam: Robin Utrecht/ Rotterdam Partners