De tentoonstelling ‘Pure Rubens’ toont het grootste overzicht van Rubens’ olieverfschetsen dat in de afgelopen 65 jaar is getoond. In de olieverfschetsen is de briljante toets van de meester zelf altijd aanwezig. Museum Boijmans Van Beuningen bezit een zeer belangrijke collectie olieverfschetsen van Rubens. De verzameling is uniek voor Nederland en behoort tot de allerbeste ter wereld.
Pure Rubens
‘Pure Rubens’ toont de schilders ongekende verbeeldingskracht: het vermogen om steeds op andere manieren verhalen te vertellen, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen en ondergedompeld.
Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo Nacional del Prado in Madrid werkten samen om de mooiste werken bijeen te brengen. Ze tonen de hand van de meester in al zijn facetten en verraden zijn temperament: gretig, levendig, barok.
De tentoonstelling is te zien tot en met 13 januari 2019.

Rondleidingen
Speciaal tijdens de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ zullen er elke weekenddag instaprondleidingen worden verzorgd waar je je individueel voor in kunt schrijven. De kosten bedragen 5 euro. Deze prijs is exclusief entreetickets voor het museum.

Even er tussenuit
U kunt het bezoek aan Pure Rubens in Rotterdam combineren met een hotelovernachting in Suite Hotel Pincoffs, het hoogst gewaardeerde boutiquehotel van de stad.
Kortingscode
Vul op de officiële website van Suite Hotel Pincoffs uw verblijfsdata in, controleer de beschikbaarheid en vul bij Promotiecode discount2018 in. U ziet dan een speciale arrangementsprijs verschijnen voor uw kamer inclusief ontbijt voor 2 personen.

Tekst: Museum Boijmans van Beuningen