Wie houdt van fotografie haalt de komende maanden zijn hart op in Rotterdam.
De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (Kortrijk,1969) is van 13 oktober tot 13 januari 2019 te zien met zijn prachtige tentoonstelling Surf Tribe in de Kunsthal. Denk hierbij niet aan azuurblauwe oceanen en coole kikkers met wapperende manen, maar aan serene zwart-witportretten in de kenmerkende stevige stijl van Vanfleteren.

Dit is Cas in Fotomuseum
In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is tussen 15 september en 13 januari een indrukwekkende overzichtstentoonstelling te zien van Cas Oorthuys, een icoon uit de vorige eeuw. Deze Amsterdamse fotograaf legt in Nederland met hart en ziel de wederopbouw vast, maar was op veel meer terreinen thuis. In het Fotomuseum: Dit is Cas.

Surf Tribe in de Kunsthal
Vanfleteren kijkt voorbij de traditionele surfspots van Californië en Hawaï en gaat over de hele wereld op zoek naar mensen die leven op plekken waar de oceaan het land raakt. Hij legt daar een haast vloeibare gemeenschap vast van ‘onderdanen van de machtige Surf Tribe’ die de natuur als enige meester heeft.

Kracht en kwetsbaarheid
Stephan Vanfleteren duikt gedurende anderhalf jaar diep in de wereld van de internationale surfgemeenschap. Tijdens talrijke ontmoetingen en avonturen brengt hij vele surfers voor zijn lens. Hij laat de mens achter de surfer zien, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Wat hen verbindt, is de liefde voor het water en de verslaving aan de golf. Het gevoel van nietigheid tegenover de krachten van de natuur, de gewonnen en verloren gevechten — met anderen, maar vooral met zichzelf.
Met ruim zeventig karaktervolle zwart-wit portretten is de tentoonstelling Surf Tribe een indrukwekkende ode aan mensen die de oceaan in hun ziel dragen.

(Tekst en foto met dank aan Kunsthal Rotterdam en Stephan Vanfleteren)

Suite Hotel Pincoffs
Suite Hotel Pincoffs ligt op loopafstand van beide musea. Rotterdams best gewaardeerde hotel is daarmee een ideale uitvalsbasis, zeker als u ook andere delen van Rotterdam wilt ontdekken. Wij bieden een Museum Arrangement aan met veel leuke extra’s.
Indien u een aangename kamer met ontbijt zoekt, ontvangt u bij ons korting als u direct online via onze officiële website reserveert.