Voordat de grote renovatie van het museum begint, pakt Boijmans Van Beuningen nog één keer groots uit. De tentoonstelling ‘Nederland <> Bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ is te zien tot en met 26 mei. Dit Nederlandse Bauhaus-netwerk wordt voor het eerst in een groot overzicht getoond.
In 2019 is het honderd jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, de revolutionaire kunst- en ontwerpschool waarvan de invloed nog steeds voelbaar is. Ruim 800 kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur, geven je inzage in de inspirerende wisselwerking tussen Nederland en het Bauhaus door de jaren heen.

Kunst en design voor iedereen
Dromen van een nieuwe wereld en zoeken naar eenvoud en functionaliteit behoren tot de beginselen van het Bauhaus. In 1919 sticht architect Walter Gropius in het Duitse Weimar de revolutionaire academie voor architecten, kunstenaars en industrieel ontwerpers. In een tijd dat alleen een kleine bovenlaag zich kostbare en door kunstenaars vormgegeven producten kan permitteren, werkt het Bauhaus vanuit het ideaal om een mooi en functioneel design voor iedereen bereikbaar te maken.
De baanbrekende uitgangspunten van de opleiding, later wereldwijd van grote invloed, hebben ook in Nederland nadrukkelijk weerklank gevonden in architectuur, vormgeving en het ontwerponderwijs.

Als de luiken sluiten
Op 14 januari 2019 sluit het iconische Van der Steur gebouw, de beroemde rechter museumvleugel die circa negentig jaar geleden werd opgetrokken uit baksteen. Dit is ter voorbereiding op de grote renovatie. De vaste collectie verhuist dan ook beetje bij beetje naar musea in de regio.
Een klein deel van de collectie zal zichtbaar blijven tot en met 26 mei in de zalen rondom de Bauhaus-tentoonstelling.

Als u er een aangenaam cultureel weekeinde Rotterdam van wilt maken, is een overnachting in Suite Hotel Pincoffs, het hoogste gewaardeerde boutiquehotel van de stad, zeer de moeite waard. Het hotel biedt een Museum Arrangement of u boekt een kamer met ontbijt (en korting) en koopt de tickets voor het museum los.
Dit kan zowel bij het museum als bij de receptie van Suite Hotel Pincoffs.

Bekijk hier ons kortingsaanbod voor een kamer inclusief ontbijt voor 2 personen

Tekst: Museum website Boijmans van Beuningen
Foto’s: Boijmans van Beuningen

Suite Hotel Pincoffs – Art Suite XL