ART Rotterdam en Hotel Pincoffs vormen een mooie combinatie. Gelukkig is er weer een ART in de Van Nellefabriek! Geniet van kunst en de kunstenaars van 19 tot en met 22 mei 2022. De stad bruist door de Rotterdam Art Week, waarin niet alleen kunst, maar ook design en architectuur op een voetstuk staan. Met zo’n 70 events op 50 locatie krijg je de kans om te herontdekken wat Rotterdam zo uniek maakt.ART Rotterdam - Sophia van den Hoek - Rotterdam Branding

Kunstbeurs en meer
De spil van Rotterdam Art Week is als vanouds de internationale kunstbeurs Art Rotterdam, aangevuld met de toonaangevende designbeurs Object Rotterdam, jong talent bij The New Current, de Kunstavond XL in de Witte de Withstraat en TEC ART festival. Bij het laatste evenement worden kunst, creatieve technologie en wetenschap gecombineerd. Daarnaast valt er ontzettend veel te zien in de galeries, open ateliers en unieke creatieve broedplaatsen als STEUR, die maar één keer per jaar opengesteld worden.

ART Week Rotterdam

Galerie Weisbard
Hotel Pincoffs werkt bijvoorbeeld samen met Galerie Weisbard waar muzikant, filmmaker en fotograaf Tom Barman een tentoonstelling heeft. Zijn kleurrijke werk bestaat uit dagelijkse stillevens. Vooral de scherpe kijker beleeft veel plezier aan de beelden van Barman die toeval als belangrijk ingrediënt toelaat in zijn oeuvre. Het leuke van deze galerie is dat de fotograaf zelf aanwezig is en met liefde uitleg geeft over zijn beelden.
De tentoonstelling ‘Hurry up and wait’ is tot in juni te bewonderen in de nieuwe galerie van schrijver Hugo Borst. Weisbar is gelegen in de bekroonde (en pas opgeleverde) woonwijk Little C. Voor een tussenstop zijn hier ook een paar aangename horecazaken met zonterrassen en uitzicht op het water van de Coolhaven.

Ook een bezoek aan Rotterdam Photo zouden wij zeer willen aanbevelen. In bijna 90 containers exposeren uitverkoren fotografen hun werk. Sommige containers zijn ware schatkisten waar prachtige juweeltjes worden getoond.

Bekijk hier de highlights op de website van de ART Week

Bekijk de catalogus

Do It Yourself Routes
Ga je het liefste zelf op pad maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Maak dan gebruik van de handige Do It Yourself Routes, die speciaal werden samengesteld in samenwerking met Art Index Rotterdam en haar tourpartner. De wandelroutes beslaan de vijf focusgebieden: het Merwe-Vierhavengebied (M4H), het Van Nelle Fabriekgebied, de Kop Van Zuid, het Museumpark en de omgeving van het Centraal Station.
Bekijk alle wandelroutes hier.
Tip: klik op de Google Maps-knop om de route inclusief alle locaties te openen in Google Maps op je telefoon. Op die manier navigeer je moeiteloos door de stad.(Tekst met tips loopt door onder afbeelding)

 

Tip: wist je dat je tijdens Rotterdam Art Week gratis VanMoof e-bikes kunt lenen tussen 11.00 en 17.00? Het is wel noodzakelijk om vooraf een elektrische fiets te reserveren. Daarnaast is er de gratis MINI pendeldienst tussen de Van Nellefabriek en het Merwe-Vierhavengebied.

Overnachten in boutiquehotel Pincoffs
Wie op zondag 22 mei overnacht in Hotel Pincoffs ontvangt een aantrekkelijke korting. Boek hier direct jouw kamer of suite inclusief korting. De overige ART Week-dagen zijn reeds volgeboekt.

Hotel Pincoffs is een kleinschalig hotel dat is gevestigd in het monumentale douanegebouw op de Kop van Zuid bij de Entrepothaven. Het hotel beschikt over een bar en een zonnig terras op de kade. Elke kamer is uniek in dit duurzame hotel dat in 2021 nog de Gaia Green Award won in de categorie Hotels.
Hotel Pincoffs verhuurt fietsen aan haar hotelgasten.