Vrouwen van Rotterdam is een zeer aantrekkelijke tentoonstelling in het nieuwe Museum Rotterdam. Het is een ode aan de vrouwen van toen, voor de vrouwen van nu. Het nieuwe museum is ook qua architectuur zeker een bezoek waard.

Heldhaftig
De Rotterdamse wederopbouw wordt vaak gepresenteerd als een heldhaftige periode van plannen, mannen, gebouwen en bouwers. Maar wat is de rol van de vrouw geweest in de wederopbouwperiode? Bij de viering van 75 jaar Wederopbouw vorig jaar leken de meisjes en vrouwen van toen vaak onzichtbaar. Hun verhalen onderbelicht en onbekend. Juist in deze periode veranderde de positie van de vrouw in de maatschappij sterk.
Museum Rotterdam en Zonta Club Rotterdam (die zich hard maakt voor de positie van de vrouw) presenteren de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam.

Headerfoto: Drie jonge vrouwen op de hoek van Coolsingel/van Oldenbarneveldstraat, Rotterdam 1960 © Henk Jonker / MAI


Politieagente bij de typische Rotterdamse politieauto Chevrolet C10, 1974. © Historische collectie politie-eenheid Rotterdam

Bekende en onbekende vrouwen
In de tentoonstelling komen diverse vrouwen aan het woord, van ondernemers en huisvrouwen tot stewardessen en politici. Niet alleen hun verhalen komen aan bod; ze komen ook in originele kleding voorbij als rolmodellen op een catwalk.
Samen met foto’s en voorwerpen levert het authentieke portretten op van ‘gewone’ vrouwen. Maar ook bekende vrouwen passeren de revue, waaronder schrijfster Anna Blaman, stedenbouwkundige Lotte Stam-Beese, wethouder Nancy Zeelenberg en commissaris en adviseur (inter-)nationale ondernemingen Neelie Kroes.
Vrouwen van Rotterdam geeft een indringend beeld van een tijd waarin alles veranderde.

Koop tickets voor Vrouwen van Rotterdam


Winkelen op de Lijnbaan, 1961 (geschat) © Ary Groeneveld / Stadsarchief Rotterdam

 

Suite Hotel Pincoffs
Geniet met uw vriendinnen, collega’s of familie van deze aantrekkelijke en interessante tentoonstelling. Suite Hotel Pincoffs, op loopafstand van het museum, is een kleinschalig boutiquehotel aan de oevers van de Nieuwe Maas. Het hotel is de nummer 1 op TripAdvisor en wordt zeer hoog gewaardeerd door vrouwelijke gasten.

Topvrouwen
Een grote rol daarin speelt de boutique-inrichting, maar ook vanwege het vele daglicht in de gangen en de kamers. Vele nationale en internationale topvrouwen bezochten Suite Hotel Pincoffs al in hun werkzame leven, maar waarom niet een keer ter ontspanning. Ontdek Rotterdam, ontdek de kracht van vrouwen tijdens de wederopbouw van de stad, ontdek de charmes van deze herontdekte stad aan de Nieuwe Maas en ontdek het Meest Aangename Hotel van Rotterdam *. Hieronder vindt u de groene button waarmee u de beste prijs krijgt voor een kamer voor 2 personen, inclusief ontbijt.

* onderscheiding Michelin Gids 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017

 

 

 

Romantische Suite XL in Hotel Pincoffs Rotterdam